Пълнено пиле по Италиански

Пълнено пиле по Италиански

 Необходими продукти:

 

  • 1 бр. пиле (1 кг - 1.2 кг )
  • 150 г пилешка шунка
  • 150 г пилешки дробчета
  • 1 кг картофи
  • 1 бр. лимон
  • 15 г чесън
  • червен пипер
  • 150 г масло
  • 3 листенца розмарин

Начин на приготвяне:


Шунката се нарязва на ситно. Чесънът и листенцата розмарин се стриват. Пилешките дробчета се нарязват на дребно. Прави се плънка от шунката, дробчетата, чесъна, розмарина, солта и черния пипер. Пилето се изчиства и измива. Пълни се с плънката, зашива се, а отгоре се полива с лимонов сок и се поставя в намазана с масло тавичка. Пилето се покрива с фолио и се пече 2 часа на 150-160 С. Маха се фолиото и се пече още 10-15 минути докато пилето стане златисто. Картофите се почистват, нарязват се на едри кубчета, сваряват се в подсолена вода. Когато са готови, се отцеждат и върху тях се поставя маслото. Пилето се поднася отделно от картофите.


Източник:
www.receptite.com

 





{START_COUNTER}